Prihlasovanie sa skončilo.
Ak chceš vedieť, kedy sa bude konať ďalší, prihlás sa na odber noviniek 🙂
Máte pocit, že svet divokých jedlých bylín je pre vás príliš zložitý a neprehľadný?
Hľadáte inšpiráciu a recepty na chutné a zdravé jedlá z divo rastúcich jedlých bylín?
Chceli by ste sa s istotou a bez rizika naučiť rozoznávať a zbierať divoké jedlé bylinky vo vašom okolí?
Tak práve teraz na jar prišiel ten správny čas!
Prebuďte svoje chuťové poháriky a obohaťte jedálniček o dary jari!
Tento komplexný online kurz vás prevedie fascinujúcim svetom jarných jedlých divokých bylín. Naučíte sa ich rozoznávať, zbierať a s láskou využívať v kuchyni aj na podporu zdravia.
Kedy? 17.-23. marca 2024 (prihlasovanie končí 13.3.)
Keď práve vtedy nemám čas? Nevadí, prístup vám zostane. Môžete si to ho prejsť aj na Vianoce, čo by bolo ale škola, lebo jarné bylinky sú tu s nami iba 1x a to teraz!
Možno cítite, že vaše skúsenosti s bylinkovým čajom sú len špičkou ľadovca a že existuje ešte mnoho ďalších spôsobov, ako využívať divoké jedlé bylinky v každodennom živote. Tušíte, že v jarných bylinkách sa skrýva oveľa viac, než len príjemná chuť a vôňa.
Potrebujete rozširovať svoj repertoár a objavovať nové spôsoby, ako si vychutnať divoké jedlé bylinky! Prišiel čas sa posunúť ďalej v bylinkovom svete.
Príroda nám štedro daruje všetko, čo potrebujeme. Ukážem vám, ako tieto dary efektívne využívať!
Predstavte si...prechádzate sa po lúke rozkvitnutej jarnými kvetmi a vdychujete vôňu sviežej trávy a byliniek. Vnímate krásu prírody a cítite, ako vám dodáva energiu a radosť.
Alebo...blúdite v supermarkete medzi regálmi plnými umelých príchutí a farbív a hľadáte niečo zdravé a chutné. Márne. Máte pocit, že ste stratili spojenie s prírodou a jej darmi.
Našťastie, dnes se ocitáme v dobe, kedy je zdravá strava a starostlivoť o prírodu na vzostupe. Ale nie vždy to bolo tak jednoduché. Niekedy sme sa cítili zmätení, bezmocní a odtrhnutí od prírody, nevedeli sme, čo je skutočne bezpečné a chutné v našej strave.
Sama seba som sa pýtala:
"To naozaj budeme navždy odkázaní na to, čo nám supermarket ponúka?"
A viete čo? Rozhodla som sa, že to tak nechcem. Chcem pre seba, svoju rodinu a hlavne deti čo najviac prírodných potravín.
To rozhodnutie bolo asi to najťažšie, ale potom už to išlo samo. Kúsok po kúsku sme zaraďovali do jedál najskôr to, čo sme našli v záhrade či v blízkom okolí. A išlo to! Strach z neznáma a neistota boli silné, no túžba po zmene a zdravšom živote bola silnejšia.
Všetko sa zmenilo...
Ľudia začali mať záujem sa tiež učiť so mnou. Pamätám si na pani Vierku, ktorá prišla na môj kurz s veľkým záujmom o bylinky a túžbou zlepšiť svoje zdravie. Keď sme sa rozprávali o jej záhrade, s nadšením zistila, že púpava, hviezdica či žltnica, ktoré doteraz vyhadzovala ako burinu, sú v skutočnosti jedlé bylinky s bohatým využitím. Už sa tešila, ako si z nich pripraví chutné a zdravé jedlá, čaje, tinktúry či šaláty.
Jej úsmev a radosť boli pre mňa tou najkrajšou odmenou.
A tak som sa s nadšením vrhla do hlbín štúdia bylín. Rok čo rok som skúmala, experimentovala a zdokonaľovala svoje znalosti a zručnosti. Postupne som si vytvorila vlastnú metódu, ktorá mi umožňuje zbierať, pestovať a využívať bylinky s rešpektom k prírode a maximálnou efektivitou.
Nebojte sa, zvládne to každý! Stačí len trocha chuti a snahy a aj vy sa môžete stať majstrami v zbere jedlých byliniek.
S radosťou vás prevediem celým procesom krôčik po krôčiku. Poskytnem vám tie najjednoduchšie postupy a návody, ktoré som rokmi vyskúšala a zdokonalila. Naučím vás pracovať s jedlými bylinkami, s ktorými to pre vás bude hračka!
- Hĺbkové znalosti o 15 jarných jedlých bylinkách. Známych aj menej známych 🙂
- Pre každú bylinku budeme mať videozáznam, ako ju správne identifikovať, prípadné zámeny s inými bylinkami.
- Bezpečná identifikácia, vlastnosti a využitie.
- Chutné a zdravé recepty ku každej bylinke.
- Tradičné a moderné využitie a spracovanie bylín pre zdravie.
- Prevencia a liečba rôznych zdravotných problémov.
- Ako bylinky uchovávať a skladovať, aby nedošlo k znehodnoteniu.
Čo hovoria účastníci workshopu?
Výborný seminár, u mňa to je často o strachu, čo je toto-tamto, je to jedlé? Tu sa dozviem, že nemusím sa obávať. Túžila som sa naučiť viac, mať tak babku, dedka, čo by sa vyznal. No nemám a preto sa to takto rada naučím viac takto a posuniem to ďalej svojim deťom. Teším sa na pokračovanie.
S nadšením som sa zúčastnila kurzu "Divoké jedlé bylinky", na ktorom som sa naučila mnohé veci o rastlinách. Moje prechádzky, cesty prírodou, a hoci aj chodníkmi parkom v meste sú už pre mňa omnoho bohatšie, majú aj iný rozmer ♥ Je krásne prírodu nielen obdivovať, ale ju spoznávať stále viacej. A hlavne ju vedieť využiť pre svoj zdravší život!
Výborný workshop s množstvom informácií. Divoké bylinky mi rastú ako burina pod nosom na záhrade, takže na jar nemusím kupovať žiadne chemické vitamínové preparáty a šaláty bez chuti z dovozu. Vďaka aplikácii v mobile som spoznala veľa nový rastliniek vo svojom okolí.
Odporúčam workshopy Didy Mozolákovej.Sú výborne pripravené.Vďaka Didke som zistila aké poklady naša príroda skrýva.Som odvážnejšia v zbieraní rastlín,pretože informácie o nich boli podané zrozumiteľne a jasne,s reálnymi ukážkami v prírode.Oceňujem aj výborné recepty.❤️❤️❤️
Kurz ma veľmi milo prekvapil svojou odbornosťou, výstižnosťou, obrazovým a slovným spracovaním. Kurz hlavne podporil moje vnútorné cítenie, dlhoročnú túžbu spracovávať bylinky. Jesenné plody boli pre mňa len okrasné rastliny, ich využitie v stravovaní ma veľmi milo prekvapilo. Ďakujem
Veľa nových informácií o "obyčajných burinách", ktoré nám rastú pod nohami a my ani netušíme,že je to najlepšia lekáreň akú len môžeme mať 🙂 Srdečná vďaka Dida,že robíš to,čo robíš.
Nemusíte poznať 50 divokých jedlých byliniek, ani ich latinské názvy. Potrebujete hlavne spoznať tie, čo rastú vo vašej blízkosti a vedieť ich použiť vo vašej kuchyni. Prvé jarné byliny sú najvýživnejšie z nutričného hľadiska. Pomôžu nám naštartovať organizmus po zimnom odpočinku, prečistiť a detoxikovať telo.
Ako bude workshop prebiehať a čo sa budeme učiť?
1. DEŇ: Čo sú divoké jedlé bylinky?
Základy zberu a pravidlá: Zoznámime so základnými informáciami o zbere divokých jedlých bylín. Spoznáme dôležité pravidlá, ktoré treba dodržiavať pri zbieraní, aby sme zachovali rovnováhu v prírode a zabezpečili trvalú udržateľnosť.
2. DEŇ: Jarná očista
Začíname! Druhý deň kurzu za bylinkami je o očiste a prebudení. Naučíme sa o troch jarných bylinkách, ktoré vám pomôžu detoxikovať organizmus a pripraviť ho na nový začiatok. Jednoduché a účinné recepty vám ukážu, ako je jednoduché využívať ich silu v každodennom živote.
3. DEŇ: Jarný reštart
Pokračujeme! Jarný reštart je ideálny čas na to, aby ste sa o seba začali starať. Naučíme sa, ako využiť ďalšiu trojicu jarných jedlých byliniek na naštartovanie organizmu a zlepšenie jeho celkového zdravia.
4. DEŇ: Jarné prebudenie
Ideme ďalej! Jarné prebudenie je čas, kedy sa príroda prebúdza našu lymfu. To je aj čas, kedy sa môžeme prebudiť my sami a začať žiť zdravšie. Tu je ďalšia trojica divokých jedlých byliniek, ktoré vám pomôžu nášmu lymfatickému systému 🙂
5. DEŇ: Hlboký jarný nádych
Tento deň sa zameriava na využitie jarných jedlých bylín na podporu našich dýchacích ciest. Naučíme sa, ktoré jarné jedlé bylinky využiť na zlepšenie fyzickej a psychickej kondície, posilnenie imunitného systému a celkové dýchacieho ústrojenstva.
6. DEŇ: Jarné zdravie
Posledná trojica divokých jarných byliniek je takisto bohatým zdrojom živín a liečivých látok, ktoré môžu pomôcť zlepšiť vaše celkové zdravie, pohodu a sebestačnosť. A pozor, dnes už nebudeme hľadať na zemi. Zvihneme svoj zrak o úroveň vyššie 🙂
7. DEŇ: Zber, skladovanie, sušenie
V posledný deň kurzu sa zameriame na praktické aspekty využívania bylín. Naučíte sa, ako zbierať bylinky, spôsoby skladovania a ako ich sušiť. Pretože je to základný spôsob manipulácie s bylinkami a my chceme, aby nám jarné bylinky vydržali až do zimy!
- 7 dní
- 17 plnohodnotných videí (cca 10-20 min.)
- 15 receptov
- 2 bonusy
- praktický ebook
Diana Mozoláková a prečo divoká strava?
Mojou vášňou odjakživa boli bylinky. Ich zbieranie, spracovanie a využívanie v rôznych formách pre naše zdravie. Neskôr ako súčasť stravy celej našej rodiny, vrátane mojich dvoch detí.
Preto aj minulý rok vyšla moja tlačená kniha Liečivá sila divokých byliniek, ktorá sa stala knihou mesiaca vo všetkých kníhkupectvách a dodnes patrí medzi najpredávanejšie knihy.
Svoju lásku k prírode prepájam s kuchyňou a obohacujem náš jedálniček o jedinečné a cenné látky.
Divoká strava je cesta ako podporiť svoje zdravie, svoju imunitu zaradením divokých liečivých byliniek aj do stravy.
Budem rada, keď sa s vami o túto vášeň, moje poznatky a skúsenosti podelím 🙂
O mojej ceste za bylinky ste mohli vidieť, alebo započuť v rôznych médiach, televízii, rádiách, rozhlase, v podcastoch či časopisoch...
UŽ DÁVNO SOM ZISTILA, ŽE...
Môžeme mať plnú skriňu nasušených bylinkových čajov. Možeme mať narobených bylinkových tinktúr od výmyslu sveta. Ale ani jedno nám nepomôže trvale zlepšiť naše zdravie. Áno, pomožu v akútnych stavoch či dočasne uľaviť od problému.
Ale základ je to, čím telo vyživujeme, čo mu dávame ako palivo pre správne fungovanie. A nielen na tanieri, ale aj na duchovnej rovine.
Príroda vie, čo je pre nás dobré a vieme to aj my, keď sa s ňou spojíme.
Áno, aj toto je v "balíku" učenia sa o divokých bylinkách 🙂