Diana Mozoláková ti predstavuje 

JARNÁ BYLINKOVÁ ŠKOLA

Z DIVOČINY DO KUCHYNE

🌿 Toto je tvoja cesta k sebestačnosti a radosti z varenia s divokými bylinami ✨

🚶‍♀️Krok za krokom k divokej kuchyni 🍽️🌾

Pretože robiť si iba čaj z byliniek je obrovská premárnená príležitosť!

Vstup do online školičky je otvorený len do 31.3. 2025. Potom sa zase na rok uzavrie!

Môžeš to zase odložiť, alebo túto jar konečne začať....

V školičke spolu objavíme, čo nám ponúka príroda práve na jar! 🌱

Jarná bylinková škola ťa naučí vidieť prírodu inými očami. Ukážem ti, ktoré bylinky sú práve teraz v najväčšej sile, ako ich spoznať bez pochybností, ako ich zbierať správne a hlavne – ako z nich vyťažiť maximum chuti a živín.

Spoločne ich premeníme na chutné a výživné jedlá, nápoje či liečivé elixíry, ktoré podporia naše zdravie a vitalitu. 🍵🌿✨

Celým týmto svetom divokej jarnej prírody ťa prevediem bezpečne, nemusíš mať žiadne skúsenosti, všetko ti vysvetlím a všetko ťa naučím!

Autorka tejto bylinkovej školy a žena, ktorá učí, ako zaradiť divoké jedlé rastliny do bežného života.

  • Budeš expert, ako bezpečne spoznávať a využívať divoké bylinky vo svojom jedálničku, aby si získala ich jedinečné výživové benefity.
  • Získaš praktické znalosti, ako si vytvoriť vlastnú domácu lekárničku z najsilnejších jarných rastlín a podporiť tak zdravie seba aj svojej rodiny.
  • Budeš vedieť, kde bylinky nájsť, ako ich správne zbierať a spracovať, aby si ich mohla s istotou zaradiť do svojho života.
  • Získaš istotu v rozpoznávaní rastlín, naučíš sa, ako sa vyhnúť zámenám a získaš praktické tipy na ich bezpečné používanie.

Potom je jarná bylinková škola pre teba tá pravá.

Naučím ťa správne identifikovať, bezpečne zbierať a správne skladovať jarné jedlé rastliny.

Naučím ťa, ako si z nich vyrábať výživné a chutné jedlá, nápoje, ale aj tinktúry alebo likéry a ďalšie dobroty.

Mnoho užitečných rad, zkušeností, receptů a obrázků. Za velmi krátkou dobu prezentováno krásně a srozumitelně spoustu informací nejen z oblasti přírodovědy, ale i historie, léčivých účinků, složení a kulinářských zkušeností. Jsem moc a moc spokojena, že jsem se mohla zúčastnit webináře. Paní Dida je úžasná!!!
Tatiana
Úžasné podání, vysvětlení a následně velká chuť jít na sběr. Už se nebojím, že se popletu.
Martina
Zrozumiteľne vysvetlené,názorne ukázane ako rozoznať jednotlive bylinky, velkým bonusom sú recepty ako ich zapracovať do stravy 🙂 veľka vďaka Dida,že nám ukazujete aké vzácnosti nám rastú pod nohami
Júlia
Tento kurz bol úžasný. Plný informácií ktoré budeme zaraďovať do každodenného života. Spolu s mojím dvoma dievčatami chodíme na záhradku, každá si natrháme, čo nám práve padne do oka. Dievčatá sa viac zaujímajú o to, čo nám rastie rovno pred očami.
Sonka

Nemusíš poznať desiatky divokých jedlých byliniek, ani ich latinské názvy. Potrebuješ hlavne spoznať tie, čo rastú v tvojej blízkosti a vedieť ich použiť vo tvojej kuchyni.

Preto sú moje workshopy navrhuté tak, aby človeka nezahltili. Hlavne čo sa týka jarných rastlín, ktoré pre začiatočníka vyzerajú možno všetky rovnako 🙂 

Úplne to chápem, sama som si hľadala mnemotechnicke pomôcky a charakteristické znaky, ako si jednotlivé druhy ľahko zapamätať. A nie je to nič náročné! 

Spoznáš to sama vďaka tejto škole.

Prenesme sa spolu do zaujímavého sveta najsilnejších divokých jarných rastlín, ktoré rastú vo voľnej prírode a majú neuveriteľnú schopnosť obohatiť naše jedlá o intenzívne chute a zdravé bonusy.

V jarnej školičke budeme spoločne objavovať aj na zemi, ale aj v korunách stromov, zbierať a pripravovať tieto divoké poklady, aby sme si vytvorili jedinečné a lahodné jedlá a tak isto ich vedeli používať aj na liečenie. 

Prečo by si sa mal/a zaujímať o jarné byliny?

Pretože jarné bylinky a mladé výhonky sú prvým zdrojom čerstvých živín po zime, sú mimoriadne bohaté na vitamíny, minerály a bioaktívne látky, ktoré podporujú regeneráciu a vitalitu. 🌿✨

Dodajú telu jedinečné vitamíny a minerály, ktorých umelo vypestované poľnohospodárske plodiny obsahujú už žalostne málo.

Sú v bio kvalite a zadarmo 🙂

Či už si „čokoľvektarián“, budeš ich vedieť zaradiť práve do tvojho jedálnička. Dodajú ti potrebnú silu a energiu po zime. 

Čo sa v jarnej škole naučíš?

  • Základy zberu a pravidlá
    Zoznámime so základnými informáciami o zbere divokých jedlých bylín. Spoznáme dôležité pravidlá ktoré treba dodržiavať pri zbieraní, aby sme zachovali rovnováhu v prírode a zabezpečili trvalú udržateľnosť. 
  • Spoznáme až 26 druhov najvýživnejších jarných raslín
    V prehľadných moduloch kurzu sa budeme zameriavať na konkrétne bylinky, kvety, výhonku či stromy, ktoré nám ponúknu jedinečné chute a liečivé vlastnosti a naučíme sa ako ich spoznať, aké majú liečivé účinky, vitamíny a hlavne ako ich používať v kuchyni.
  • Správnu identifikáciu pomocou videa priamo z prírody
    Pre každú bylinku som pre vás natočila videozáznam priamo z prírody, kde rastie, ako ju správne identifikovať, prípadne zámeny s inými bylinkami.

A toto všetko na konci workshopu prehľadne zhrnuté v e-booku 🙂

Jarní workshop byl velice srozumitelný, dobře poskládaný a člověk se dozvěděl, základní informace pro sběr a zpracování jarních bylinek. Už se těším na další kurzy. Moc děkuji a těším se na příště.
Petra
Výborný workshop s množstvom informácií. Divoké bylinky mi rastú ako burina pod nosom na záhrade, takže na jar nemusím kupovať žiadne chemické vitamínové preparáty a šaláty bez chuti z dovozu. Vďaka aplikácii v mobile som spoznala veľa nový rastliniek vo svojom okolí.
Jana

Prenesiem ťa priamo do divokej prírody, kde spolu objavíme rastliny v ich prirodzenom prostredí – dozvieš sa ich detaily, charakteristické znaky v ich prirodzenom prostredí🌿.

A vieš, čo je na tom najlepšie? K týmto videám a informáciám sa môžeš kedykoľvek vrátiť, opakovane si ich prejsť a učiť sa vlastným tempom – bez stresu a bez časového obmedzenia ✨

 

Čo všetko v jarnej školičke nájdeš?

VARIANTY ŠKOLY

29 eur
🌱 Bylinkový začiatočník – pre tých, ktorí sa chcú naučiť základné poznatky o divokých bylinách, bezpečne ich rozpoznávať a zaradiť do svojho jedálnička.

11 základných jarných jedlých rastlín

Ebook + recepty

Identifikačný protokol

49 eur
🌿 Bylinkový prieskumník - pre tých, ktorí sa chcú ponoriť hlbšie do zberu, spracovania a kombinovania bylín v kuchyni aj liečiteľstve.

☑️ 20 divokých jedlých rastlín

☑️ Ebook + recepty

☑️ Identifikačný protokol

☑️ Zberový kalendár

☑️ Video modul ako pracovať s aplikáciami na určovanie bylín

59 eur
🍃 Majster divočiny – pre všetkých, ktorí sa chcú stať sebestačnými v poznaní divokých jedých jarných rastlín a ich komplexnom využití.

26 divokých jedlých rastlín a stromov

Ebook + recepty

Identifikačný protokol

Zberový kalendár

Video modul ako pracovať s aplikáciami na určovanie bylín

Modul ako správne sušiť a skladovať byliny

Návod ako správne čistiť byliny pred použitím

SMREKOVÝ EBOOK v hodnote 15 eur zdarma

Vstup do školičky je otvorený v termíne 13.3 - 31.3. 2025. Potom sa uzavrie:

Prístup účastníkom zostane navždy a môže sa k obsahu kedykoľvek vrátiť. 

Podobné vzdelávanie sa v zahraničí pohybuje v stovkách eur. Ja som sa však rozhodla touto cestou neísť, pretože verím, že prístup k vedomostiam o divokých bylinách by mal byť dostupný pre každého. V dnešnej rýchlej a konzumnej dobe sú takéto znalosti extrémne dôležité – nielen pre zdravie, ale aj pre hlbšie spojenie s prírodou. Preto som cenu nastavila tak, aby si mohol každý túto skúsenosť dopriať bez váhania. 🌿✨

DIVOKÁ STRAVA INŠPIRUJE

0
Kníh, ktoré si našli svoj domov
0
Účastníkov online workhopov
0
Fanúšikov na Facebooku
0
Fanúšikov na Instagrame

Najčastejšie otázky & odpovede

  • OSOBNÉ PRÍSTUPY
    Po zaplatení získaš osobné prístupy do členskej sekcie tu na webe.
  • VŠETKO ROVNO ZPRÍSTUPNENÉ
    V nej nájdeš celý obsah. Budeš ho mať všetok ihneď prístupný (od dátumu otvorenia)
  • PRÍSTUP NAVŽDY
    Prístupy do kurzu ti zostávajú už navždy, ku všetkému sa môžeš vracať a čerpať z obsahu opakovane.
  • MOJA OSOBNÁ PODPORA
    Do konca apríla budeš mať aj moju osobnú podporu v uzatvorenej FB skupine. Môžeš sa tam na čokoľvek opýtať, rada ti poradím a pomôžem.

Najčastejšie otázky & odpovede

Odpoveď si zobrazíš klikom na otázku.

Dokedy budem mať prístup?

Prístup do členskej sekcie je neobmedzený, to znamená, že ti zostáva a k videám či materiálom sa môžeš kedykoľvek vrátiť.

Som začiatočník, je to pre mňa vhodné?

Samozrejme! Všetko je nastavené tak, aby si nemusela hľadať ďalšie informácie a mohla sa pustiť do toho bez obáv. Všetky úrovne v školičke sú prepojené s mojimi osobnými poznatkami a skúsenosťami, aby sme dosiahli čo najlepší výsledok. Verím, že to spolu zvládneme. Veď každý niekedy začínal. 🙂

Ako sa môžem ku kurzu pripojiť?

Nepotrebuješ žiadne špeci zariadenie, tablet, počítač či mobil stačia. A samozrejme internet. 🙂

Čo keď nebudem mať čas práve v dobe konania kurzu?

Nevadí, prístupy dostaneš a aj ti zostanú. Kedy sa ti podarí naskočiť je na tebe. Čím skôr, tým lepšie, moja podpora vo FB skupine je časovo obmedzená.

Kto pre teba kurz pripravil

Volám sa Diana, som certifikovaný fytoterapeut a mojou vášňou odjakživa boli bylinky. Ich zbieranie, spracovanie a využívanie v rôznych formách pre naše zdravie a zdravie našich detí sa stalo neodeliteľnou súčasťou našej rodiny.

Som autorka krásnej a úspešnej knižky Liečivá sila divokých byliniek a čochvíľa vyjde jej druhá časť!

Svoju lásku k prírode prepájam s kuchyňou a obohacujem náš jedálniček o jedinečné a cenné látky. 

Divoká strava je cesta ako podporiť svoje zdravie, svoju imunitu zaradením divokých liečivých byliniek aj do stravy.  

Budem rada, keď sa s vami o túto vášeň, moje poznatky a skúsenosti podelím. 🙂

Ešte niečo špeciálne na tvojej bylinkovej ceste

K objednávke si môžeš prihodiť za symbolickú cenu

Kompletný (video) návod na výrobu liečivej maste z koreňa kostihoja

V tomto video návode sa dozvieš, ako si vyrobiť tradičnú kostihojovú masť podľa overených postupov našich predkov. Prevediem ťa celým procesom – od správneho zberu a prípravy koreňa kostihoja až po samotnú výrobu masti. Vo videu uvidíš každý krok detailne, aby si si mohol/-a jednoducho vyrobiť účinnú domácu masť s maximálnym využitím liečivých vlastností kostihoja.

Video záznam ako pripraviť chutný fermentovaný karfiol

Objav jednoduchý a overený postup na prípravu lahodného fermentovaného karfiolu. V tomto videu ti ukážem, ako správne nakladať, dochucovať a skladovať, aby si získal/-a výživnú pochúťku plnú probiotík. Perfektné pre zdravé trávenie a skvelú chuť!
 

Teším sa na spoločné objavovanie!

29 eur
🌱 Bylinkový začiatočník – pre tých, ktorí sa chcú naučiť základné poznatky o divokých bylinách, bezpečne ich rozpoznávať a zaradiť do svojho jedálnička.

11 základných jarných jedlých rastlín

Ebook + recepty

Identifikačný protokol

49 eur
🌿 Bylinkový prieskumník - pre tých, ktorí sa chcú ponoriť hlbšie do zberu, spracovania a kombinovania bylín v kuchyni aj liečiteľstve.

☑️ 20 divokých jedlých rastlín

☑️ Ebook + recepty

☑️ Identifikačný protokol

☑️ Zberový kalendár

☑️ Video modul ako pracovať s aplikáciami na určovanie bylín

59 eur
49 eur
first minute iba za cenu prieskumu do 12.3.2025
🍃 Majster divočiny – pre všetkých, ktorí sa chcú stať sebestačnými v poznaní divokých jedých jarných rastlín a ich komplexnom využití.

26 divokých jedlých rastlín a stromov

Ebook + recepty

Identifikačný protokol

Zberový kalendár

Video modul ako pracovať s aplikáciami na určovanie bylín

Modul ako správne sušiť a skladovať byliny

Návod ako správne čistiť byliny pred použitím

SMREKOVÝ EBOOK v hodnote 15 eur zdarma