PRIHLASOVANIE SA SKONČILO
Ak chceš vedieť, kedy sa bude konať ďalší, prihlás sa na odber noviniek
Diana Mozoláková ti predstavuje on-line kurz
JESENNÉ JEDLÉ
PLODY, SEMENÁ A KORENE
Poď so mnou preniknúť do sveta jedlých plodov, semien a koreňov, ktoré nám práve teraz ponúka jesenná príroda
Prístup do kurzu je otvorený len do 20.10. 2024. Potom sa zase na rok uzavrie!
V tomto kurze spolu objavíme, čo nám ponúka príroda práve teraz, naučíme sa rozpoznávať rôzne druhy divokých jedlých plodov, semien a koreňov a pripravovať z nich chutné jedlá a nápoje.
Celým týmto svetom divokej jesennej prírody ťa prevediem bezpečne, nemusíš mať žiadne skúsenosti, všetko ti vysvetlím a všetko ťa naučím.
Autorka tohto on-line kurzu a žena, ktorá učí, ako zaradiť divoké bylinky do bežného života.
- Chcela by si svoj jedálniček obohatiť o jedinečné a cenné látky z divokých bylín, ale nevieš, ako na to?
- Chceš obohatiť svoju vlastnú domácu lekárničku o zdravie a silu z jesenných bylín?
- Už dlho chceš bylinky zaradiť do svojho života a života svojej rodiny, ale nevieš ako ich spoznať, kde ich nájsť a ako ich správne zbierať?
- Nie si si istá a bojíš sa, že by si mohla niektoré byliny zameniť?
Potom je tento kurz pre teba ten pravý.
Naučím ťa správne identifikovať, bezpečne zbierať a správne skladovať jesenné byliny.
Naučím ťa, ako si z nich vyrábať výživné a chutné jedlá, nápoje, ale aj tinktúry alebo likéry a ďalšie dobroty.
Kurz ma veľmi milo prekvapil svojou odbornosťou, výstižnosťou, obrazovým a slovným spracovaním. Kurz hlavne podporil moje vnútorné cítenie, dlhoročnú túžbu spracovávať bylinky. Jesenné plody boli pre mňa len okrasné rastliny, ich využitie v stravovaní ma veľmi milo prekvapilo. ĎakujemSilvia
Workshop sa mi veľmi páčil. Ako to bolo pripravené video najskôr z prírody a potom z presnejšie vysvetlenie do detailov.Denisa
Tento kurz bol úžasný. Plný informácií ktoré budeme zaraďovať do každodenného života. Spolu s mojím dvoma dievčatami chodíme na záhradku, každá si natrháme, čo nám práve padne do oka. Dievčatá sa viac zaujímajú o to, čo nám rastie rovno pred očami.Sonka
Nemusíš poznať desiatky divokých jedlých byliniek, ani ich latinské názvy. Potrebuješ hlavne spoznať tie, čo rastú v tvojej blízkosti a vedieť ich použiť vo tvojej kuchyni.
Preto sú moje workshopy navrhuté tak, aby človeka nezahltili. Hlavne čo sa týka jesenných plodov, ktoré pre začiatočníka vyzerajú možno všetky rovnako. 🙂
Úplne to chápem, sama som si hľadala mnemotechnicke pomôcky a charakteristické znaky, ako si jednotlivé druhy ľahko zapamätať. A nie je to nič náročné!
Spoznáš to sama vďaka tomuto kurzu.
Prenesme sa spolu do zaujímavého sveta divokých semien a plodov, ktoré rastú vo voľnej prírode a majú neuveriteľnú schopnosť obohatiť naše jedlá o intenzívne chute a zdravé bonusy.
V rámci kurzu budeme spoločne objavovať jedlé semená, plody a korene, zbierať a pripravovať tieto divoké poklady, aby sme si vytvorili jedinečné a lahodné jedlá, masti alebo tinktúry.
Prečo by si sa mala zaujímať o jesenné byliny?
Pretože jesenné plody/semená/korene patria celkovo nutrične k najvýživnejším
Dodajú telu jedinečné vitamíny a minerály, ktorých umelo vypestované poľnohospodárske plodiny obsahujú už žalostne málo.
Sú v bio kvalite a zadarmo 🙂
Či už si „čokoľvektarián“, budeš ich vedieť zaradiť práve do tvojho jedálnička. Dodajú ti potrebnú silu a energiu na zimu.
Čo sa v kurze naučíš?
- Základy zberu a pravidláZoznámime so základnými informáciami o zbere divokých jedlých bylín. Spoznáme dôležité pravidlá, ktoré treba dodržiavať pri zbieraní, aby sme zachovali rovnováhu v prírode a zabezpečili trvalú udržateľnosť.
- Spoznáme 19 druhov semien/plodov/koreňov jeseneV prehľadných moduloch kurzu sa budeme zameriavať na konkrétne jedlé semená, plody a korene, ktoré nám ponúknu jedinečné chute a liečivé vlastnosti a naučíme sa ako ich spoznať, aké majú liečivé účinky, vitamíny a hlavne ako ich používať v kuchyni.
- Správnu identifikáciu pomocou videaPre každú bylinku budeme mať videozáznam, ako ju správne identifikovať, prípadne zámeny s inými bylinkami.
A toto všetko na konci workshopu prehľadne zhrnuté v e-booku, ktorý ti pristane v schránke po skončení. 🙂
Som veľmi spokojná s priebehom workshopu. Dozvedela som sa veľa nových a zaujímavých informácií a bola som motivovaná, aby som sa viac zaujímala o to, čo rastie okolo nás a čo je pre nás tak prirodzené a zdravé. Ďakujem.Monika
Výborný workshop s množstvom informácií. Divoké bylinky mi rastú ako burina pod nosom na záhrade, takže na jar nemusím kupovať žiadne chemické vitamínové preparáty a šaláty bez chuti z dovozu. Vďaka aplikácii v mobile som spoznala veľa nový rastliniek vo svojom okolí.Jana
Čo všetko v kurze nájdeš
Úvodnú lekciu o identifikácii, bezpečnom zbere a skladovaní.
Predtým, než sa vydáme do prírody zbierať poklady jesene, je dôležité naučiť sa, ako ich správne identifikovať a bezpečne zbierať. Získané vedomosti nám pomôžu vyhnúť sa omylom a zároveň si naplno vychutnať všetky benefity divo rastúcich rastlín.
3 moduly, v každom 4-9 rastlín a ku každému z nich:
- video,
- inštrukcie ako ich poznať, čo obsahujú, s čím nám pomáhajú
- a bohatú fotogalériu.
- Ku každej lekcii mini e-kniha s receptami z rastlín daného dňa.
MODUL 1
MODUL 2
MODUL 3
A to ešte nie je všetko!
Pripravila som pre teba aj 3 bonusy:
Jedovaté plody jesene
Ako špeciálny bonus k nášmu workshopu vám prinášam dve dôležité videolekcie, ktoré vás oboznámia s nebezpečnými plodmi, ktoré môžete v prírode stretnúť na jeseň. Tieto vedomosti vám pomôžu chrániť seba a svojich blízkych.
Prečo namáčať orechy a semená
Odhaľme spolu tajomstvo zdravých tukov. A keďže orechy a semená sú neoddeliteľnou súčasťou mnohých našich receptov, poďme si bližšie porozprávať o jednom dôležitom kroku, ktorý výrazne zvýši ich nutričnú hodnotu a zároveň uľahčí ich trávenie.
Pomocník na vykopávanie (nielen) koreňov
Chcem vám predstaviť jeden z mojich obľúbených nástrojov, ktorý vám môže uľahčiť prácu pri zbere rastlín, najmä koreňov. Tento malý a šikovný pomocník je nenahraditeľný, keď sa vydáte na zber byliniek, ktoré si chcete presadiť do vašej záhrady, alebo zber ľahkých koreňov.
Ako bude kurz prebiehať?
- OSOBNÉ PRÍSTUPYPo zaplatení získaš osobné prístupy do členskej sekcie tu na webe.
- VŠETKO ROVNO ZPRÍSTUPNENÉV nej nájdeš celý obsah. Budeš ho mať všetok ihneď prístupný (otvorený)
- PRÍSTUP NAVŽDYPrístupy do kurzu ti zostávajú už navždy, ku všetkému sa môžeš vracať a čerpať z obsahu opakovane.
- MOJA OSOBNÁ PODPORADo konca novembra budeš mať aj moju osobnú podporu v uzatvorenej FB skupine. Môžeš sa tam na čokoľvek opýtať, rada ti poradím a pomôžem.
Aká je cena kurzu
Kurz s 3 modulmi, v ktorom:
sa naučíš správne identifikovať, zbierať a skladovať jesenné semená/plody a korene,
~
nájdeš v ňom podrobné informácie k 19 rastlinám,
~
získaš 3 mini e-booky s receptami a jeden sumarizujúci na konci kurzu,
~
dostaneš 2 hodnotné bonusy,
~
ku všetkému budeš mať prístup navždy,
~
budeš ma mať k dispozícii pre osobnú podporu a pomoc
získáš za
49 € / 1230 Kč
Prístup do kurzu je otvorený len do 20.10. 2024. Potom sa zase na rok uzavrie!
Najčastejšie otázky & odpovede
Odpoveď si zobrazíš klikom na otázku.
Dokedy budem mať prístup?
Som začiatočník, je to pre mňa vhodné?
Ako sa môžem ku kurzu pripojiť?
Čo keď nebudem mať čas práve v dobe konania kurzu?
Kto pre teba kurz pripravil
Volám sa Diana, som certifikovaný fytoterapeut a mojou vášňou odjakživa boli bylinky. Ich zbieranie, spracovanie a využívanie v rôznych formách pre naše zdravie a zdravie našich detí sa stalo neodeliteľnou súčasťou našej rodiny.
Som autorka krásnej a úspešnej knižky Liečivá sila divokých byliniek.
Svoju lásku k prírode prepájam s kuchyňou a obohacujem náš jedálniček o jedinečné a cenné látky.
Divoká strava je cesta ako podporiť svoje zdravie, svoju imunitu zaradením divokých liečivých byliniek aj do stravy.
Budem rada, keď sa s vami o túto vášeň, moje poznatky a skúsenosti podelím. 🙂
Ešte niečo špeciálne na tvojej bylinkovej ceste
K objednávke si môžeš prihodiť za symbolickú cenu
Kompletný (video) návod na prípravu domáceho jablčného octu aj s divokými plodmi
V tomto e-booku s video návodom sa dozvieš, čo je jablčný ocot a prečo si ho chceš vyrábať. Prevediem ťa prípravou, teda napr. aké jablká vybrať a na čo si dať pozor. Dostaneš kompletný návod na výrobu jablčného octu krok za krokom, to všetko doplnené o video návod celého postupu.
Brána jesenného workshopu sa otvára 28.9.2024