Diana Mozoláková ti predstavuje
LETNÁ BYLINKOVÁ ŠKOLA
Z DIVOČINY DO KUCHYNE
🌿 Toto je tvoja cesta k sebestačnosti a radosti z varenia s divokými bylinami ✨
🚶♀️Krok za krokom k divokej kuchyni 🍽️🌾
Pretože robiť si iba čaj z byliniek je obrovská premárnená príležitosť!
Vstup do online školičky je otvorený len do 30.6. 2025. Potom sa zase na rok uzavrie!
V letnej školičke spolu objavíme, čo nám príroda ponúka počas najvoňavejšieho obdobia roka! 🌼
Letná bylinková škola ťa naučí vnímať prírodu s otvoreným srdcom a bystrými zmyslami. Ukážem ti, ktoré bylinky sú v plnom rozkvete, ako ich bezpečne spoznať, správne zbierať a s úctou využívať.
Spoločne ich premeníme na osviežujúce nápoje, ľahké jedlá, voňavé elixíry či prírodné poklady, ktoré podporia tvoju imunitu, trávenie aj duševnú pohodu. 🍹🌿✨
Celým týmto svetom divokej voňavej letnej prírody ťa prevediem bezpečne, nemusíš mať žiadne skúsenosti, všetko ti vysvetlím a všetko ťa naučím!


Autorka tejto bylinkovej školy a žena, ktorá učí, ako zaradiť divoké jedlé rastliny do bežného života.
Pretože leto je tak výnimočné, voňavé a liečivé 🙂
- Naučíš sa s istotou spoznávať letné divoké bylinky a premieňať ich na jedlo plné chuti, sily a života.
- Letné bylinky ti ukážem ako spojencov pre zdravie – naučíš sa z nich tvoriť jednoduché, ale účinné domáce liečivá.
- Objavíš, kde rastú tvoji bylinkoví spojenci, ako ich bezpečne zbierať a prirodzene zaradiť do svojho života.
- Naučíš sa rozoznávať bylinky bez obáv, s istotou ich zbierať a bezpečne využívať vo svojom živote.
Naučím ťa, ako si z nich vyrábať výživné a chutné jedlá, nápoje, odvary, smoothie, ale aj tinktúry, likéry a ďalšie dobroty.
Úžasný letný kurz, veľmi dobre a zrozumiteľne spracovaný . Vďaka nemu som zaradila divoké bylinky do našej stravy . Netušila som, čo všetko sa dá s nimi vyčarovať a aké sú chutné. Veľká vďaka, že svoje vedomosti takýmto spôsobom.
V letnom kurze bolo veľa zaujímavých informácií, potrovnaní, upozornení, obrázkov a najlepšie videa rovno z prírody.... Niektoré veci som absolútne netušila a som vďačná... Ďakujem 🙂 Zberu zdar...
Mnoho užitečných rad, zkušeností, receptů a obrázků. Za velmi krátkou dobu prezentováno krásně a srozumitelně spoustu informací nejen z oblasti přírodovědy, ale i historie, léčivých účinků, složení a kulinářských zkušeností. Jsem moc a moc spokojena, že jsem se mohla zúčastnit webináře. Paní Dida je úžasná!!!
Tento kurz bol úžasný. Plný informácií ktoré budeme zaraďovať do každodenného života. Spolu s mojím dvoma dievčatami chodíme na záhradku, každá si natrháme, čo nám práve padne do oka. Dievčatá sa viac zaujímajú o to, čo nám rastie rovno pred očami.
Nemusíš poznať desiatky divokých jedlých byliniek, ani ich latinské názvy. Potrebuješ hlavne spoznať tie, čo rastú v tvojej blízkosti a vedieť ich použiť vo tvojej kuchyni.
Preto všetko navrhujem tak, aby človek nebol zahltený. Hlavne čo sa týka množstva letných kvietkov, ktoré pre začiatočníka vyzerajú možno všetky rovnako 🙂
Úplne to chápem, sama som si hľadala mnemotechnicke pomôcky a charakteristické znaky, ako si jednotlivé druhy ľahko zapamätať. A nie je to nič náročné!
Spoznáš to na vlastnej koži vďaka tejto škole.
V letnej bylinkovej školičke budeme spoločne objavovať poklady, ktoré nám leto ponúka – budeme hľadať, zbierať, vnímať vôňu a dotyk rastlín a premieňať ich na jedlá plné života, osviežujúce nápoje či jemné liečivé elixíry.
V jednoduchosti prírody nájdeme chuť, radosť aj tichú múdrosť.
Prečo by si sa mal/a zaujímať o jarné byliny?
Pretože jarné bylinky a mladé výhonky sú prvým zdrojom čerstvých živín po zime, sú mimoriadne bohaté na vitamíny, minerály a bioaktívne látky, ktoré podporujú regeneráciu a vitalitu. 🌿✨
Dodajú telu jedinečné vitamíny a minerály, ktorých umelo vypestované poľnohospodárske plodiny obsahujú už žalostne málo.
Sú v bio kvalite a zadarmo 🙂
Či už si „čokoľvektarián“, budeš ich vedieť zaradiť práve do tvojho jedálnička. Dodajú ti potrebnú silu a energiu po zime.

Čo sa v jarnej škole naučíš?
- Základy zberu a pravidláZoznámime so základnými informáciami o zbere divokých jedlých bylín. Spoznáme dôležité pravidlá ktoré treba dodržiavať pri zbieraní, aby sme zachovali rovnováhu v prírode a zabezpečili trvalú udržateľnosť.
- Spoznáme až 26 druhov najvýživnejších jarných raslínV prehľadných moduloch kurzu sa budeme zameriavať na konkrétne bylinky, kvety, výhonku či stromy, ktoré nám ponúknu jedinečné chute a liečivé vlastnosti a naučíme sa ako ich spoznať, aké majú liečivé účinky, vitamíny a hlavne ako ich používať v kuchyni.
- Správnu identifikáciu pomocou videa priamo z prírodyPre každú bylinku som pre vás natočila videozáznam priamo z prírody, kde rastie, ako ju správne identifikovať, prípadne zámeny s inými bylinkami.
A toto všetko na konci workshopu prehľadne zhrnuté v e-booku 🙂
Jarní workshop byl velice srozumitelný, dobře poskládaný a člověk se dozvěděl, základní informace pro sběr a zpracování jarních bylinek. Už se těším na další kurzy. Moc děkuji a těším se na příště.
Výborný workshop s množstvom informácií. Divoké bylinky mi rastú ako burina pod nosom na záhrade, takže na jar nemusím kupovať žiadne chemické vitamínové preparáty a šaláty bez chuti z dovozu. Vďaka aplikácii v mobile som spoznala veľa nový rastliniek vo svojom okolí.
Prenesiem ťa priamo do divokej prírody, kde spolu objavíme rastliny v ich prirodzenom prostredí – dozvieš sa ich detaily, charakteristické znaky v ich prirodzenom prostredí🌿.
A vieš, čo je na tom najlepšie? K týmto videám a informáciám sa môžeš kedykoľvek vrátiť, opakovane si ich prejsť a učiť sa vlastným tempom – bez stresu a bez časového obmedzenia ✨

Čo všetko v jarnej školičke nájdeš?
VARIANTY ŠKOLY

☑️ 20 divokých jedlých rastlín
☑️ Ebook + recepty
☑️ Identifikačný protokol
☑️ Zberový kalendár
☑️ Video modul ako pracovať s aplikáciami na určovanie bylín
☑️ Jarná očista so žihľavou - 10 spôsobov a návodov ako na to

✨ 26 divokých jedlých rastlín a stromov
✨ Ebook + recepty
✨ Identifikačný protokol
✨ Zberový kalendár
✨ Video modul ako pracovať s aplikáciami na určovanie bylín
✨ Modul ako správne sušiť a skladovať byliny
✨ Návod ako správne čistiť byliny pred použitím
✨ SMREKOVÝ EBOOK v hodnote 15 eur zdarma
✨ Jarná očista so žihľavou - 10 spôsobov a návodov ako na to
Vstup do školičky je otvorený v termíne 13.3 - 31.3. 2025. Potom sa uzavrie:
Prístup účastníkom zostane navždy a môže sa k obsahu kedykoľvek vrátiť.
Podobné vzdelávanie sa v zahraničí pohybuje v stovkách eur. Ja som sa však rozhodla touto cestou neísť, pretože verím, že prístup k vedomostiam o divokých bylinách by mal byť dostupný pre každého. V dnešnej rýchlej a konzumnej dobe sú takéto znalosti extrémne dôležité – nielen pre zdravie, ale aj pre hlbšie spojenie s prírodou. Preto som cenu nastavila tak, aby si mohol každý túto skúsenosť dopriať bez váhania. 🌿✨
DIVOKÁ STRAVA INŠPIRUJE
Najčastejšie otázky & odpovede
- OSOBNÉ PRÍSTUPYPo zaplatení získaš osobné prístupy do členskej sekcie tu na webe.
- VŠETKO ROVNO ZPRÍSTUPNENÉV nej nájdeš celý obsah. Budeš ho mať všetok ihneď prístupný (od dátumu otvorenia)
- PRÍSTUP NAVŽDYPrístupy do kurzu ti zostávajú už navždy, ku všetkému sa môžeš vracať a čerpať z obsahu opakovane.
- MOJA OSOBNÁ PODPORADo konca apríla budeš mať aj moju osobnú podporu v uzatvorenej FB skupine. Môžeš sa tam na čokoľvek opýtať, rada ti poradím a pomôžem.
Kto pre teba kurz pripravil

Volám sa Diana, som certifikovaný fytoterapeut a mojou vášňou odjakživa boli bylinky. Ich zbieranie, spracovanie a využívanie v rôznych formách pre naše zdravie a zdravie našich detí sa stalo neodeliteľnou súčasťou našej rodiny.
Som autorka krásnej a úspešnej knižky Liečivá sila divokých byliniek a čochvíľa vyjde jej druhá časť!
Svoju lásku k prírode prepájam s kuchyňou a obohacujem náš jedálniček o jedinečné a cenné látky.
Divoká strava je cesta ako podporiť svoje zdravie, svoju imunitu zaradením divokých liečivých byliniek aj do stravy.
Budem rada, keď sa s vami o túto vášeň, moje poznatky a skúsenosti podelím. 🙂

Ešte niečo špeciálne na tvojej bylinkovej ceste
K objednávke si môžeš prihodiť za symbolickú cenu
Kompletný (video) návod na výrobu liečivej maste z koreňa kostihoja
V tomto video návode sa dozvieš, ako si vyrobiť tradičnú kostihojovú masť podľa overených postupov našich predkov. Prevediem ťa celým procesom – od správneho zberu a prípravy koreňa kostihoja až po samotnú výrobu masti. Vo videu uvidíš každý krok detailne, aby si si mohol/-a jednoducho vyrobiť účinnú domácu masť s maximálnym využitím liečivých vlastností kostihoja.

Video záznam ako pripraviť chutný fermentovaný karfiol
Objav jednoduchý a overený postup na prípravu lahodného fermentovaného karfiolu. V tomto videu ti ukážem, ako správne nakladať, dochucovať a skladovať, aby si získal/-a výživnú pochúťku plnú probiotík. Perfektné pre zdravé trávenie a skvelú chuť!

Teším sa na spoločné objavovanie!

✅ 11 základných jarných jedlých rastlín
✅ Ebook + recepty
✅ Identifikačný protokol

☑️ 20 divokých jedlých rastlín
☑️ Ebook + recepty
☑️ Identifikačný protokol
☑️ Zberový kalendár
☑️ Video modul ako pracovať s aplikáciami na určovanie bylín

✨ 26 divokých jedlých rastlín a stromov
✨ Ebook + recepty
✨ Identifikačný protokol
✨ Zberový kalendár
✨ Video modul ako pracovať s aplikáciami na určovanie bylín
✨ Modul ako správne sušiť a skladovať byliny
✨ Návod ako správne čistiť byliny pred použitím
✨ SMREKOVÝ EBOOK v hodnote 15 eur zdarma